Klanten beoordelen ons met een:

  • Betaal geen meerprijs voor een kleur
  • Behoud / opbouw schadevrije jaren
  • Gratis thuisbezorgd
  • Bestel eenvoudig online
  • Betaal geen meerprijs voor een kleur
  • Behoud / opbouw schadevrije jaren
  • Gratis thuisbezorgd
  • Bestel eenvoudig online

Veilig onderweg als het glad is

Gepubliceerd op 4 februari 2021
Veilig onderweg als het glad is

Het liefst gaan de meeste mensen niet de weg op wanneer het sneeuwt en/of glad is. Toch zul je soms in de auto moeten stappen wanneer de weersomstandigheden niet ideaal zijn. Wij presenteren 5 tips waarmee je veilig onderweg bent.

1. Neem je tijd
Plan je reis ruimer dan je normaal zou doen, het is goed mogelijk dat je beter een lagere snelheid kunt aanhouden. Houd ook ruimere afstand van je medeweggebruikers, zo heb je meer tijd om te reageren.

2. Trek rustig op
Als je (te) snel optrekt kan de auto door gladheid een andere richting opgaan dan de bedoeling was. In het geval van sneeuw kan het ervoor zorgen dat je auto vast komt te zitten. Het kan helpen om weg te rijden in de tweede versnelling. Het is belangrijk om geen abrupte handelingen te doen: neem een bocht bijvoorbeeld niet te scherp en stuur gelijkmatig.

3. Kies waar mogelijk voor de hoofdweg
Op de meeste hoofdwegen wordt goed gestrooid, hier is de kans op gladheid dus minder. Ook helpt het om zoveel mogelijk rechts te rijden. Daar hebben al meer auto’s over heen gereden waardoor het wegdek waarschijnlijk minder glad is.

4. Gebruik je remmen goed
De meeste auto’s hebben tegenwoordig een antiblokkeersysteem (ABS) in de auto. Heeft jouw auto ABS en moet je toch abrupt remmen? Trap dan zowel de rem als de koppeling volledig in. Hierdoor wordt het ABS geactiveerd en blokkeren de wielen niet. Zo kun je blijven sturen.

5. Blijf rustig
Raakt je auto toch in de slip? Gooi dan niet opeens het stuur om om dit te corrigeren. Blijf rustig en laat de auto een stukje glijden. Kijk goed waar je naartoe wilt en stuur rustig en voorzichtig bij.

Al 6 jaar klant

"6 jaar geleden een Clio estate genomen heb deze twee maal na het contract vernieuwd. Na 5 jaar gekozen voor een Capture, deze zat niet in het aangeboden assortiment maar hoorde binnen een paar dagen wat deze zou gaan kosten. De verdere afhandeling verliep weer uitstekend".

Zorgeloos rijden

"Gewoon top, gewoon doen, en zorgeloos rijden. Gewoon heel goed, stel je vraag en je krijgt een goed antwoord. Dit is de 3e auto en de service is in helder Nederlands".

Zeer loyaal bedrijf

"Zeer goed geholpen van begin tot eind en nog steeds. Zeer meedenkende mensen."

Lekke band

"Het succes van privé lease; ik had een lekke band vanmorgen, gebeld en binnen het half uur gerepareerd en geen banden gewisseld, top service".

Bram Reinders

Grote glimlach

"Vandaag zelf mijn UP gehaald. Goede ontvangst en omdat ik 2 families had geadviseerd naar Privé Lease te gaan een MEGA GROTE bos bloemen ontvangen. En de 260 km naar huis met een grote glimlach gereden".

Jacqueline Postma

Wat een ontvangst

"Wat een ontvangst! Heel vriendelijk en zijn super geholpen! Ga zo door".

Saskia van Etten- van Nijatten

Goede service

"Bedankt voor de goede service en we zijn zeer netjes geholpen" .

Cor Kiekens

Geen kleine lettertjes

"Een jaar geleden hebben we na veel speurwerk op internet, voor Hitachi Capital Mobility gekozen. Ook al is het 150km bij ons vandaan. Nu een jaar later zijn we nog steeds tevreden en staat er helemaal niets geks in de kleine lettertjes en is alles wat het lijkt ook echt waar. Gewoon TOP!"

Dhr. Mooijen

Beoordeling door klanten: 10.0/10 - 161 beoordelingen