Klanten beoordelen ons met een:

  • Betaal geen meerprijs voor kleurkeuze
  • Behoud / opbouw schadevrije jaren
  • Onderhoud bij alle merkdealers
  • Betaal geen meerprijs voor kleurkeuze
  • Behoud / opbouw schadevrije jaren
  • Onderhoud bij alle merkdealers

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over Private Lease van MHC Mobility? Hieronder lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je zelf nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via 088 2828 495 of via .

Algemene vraag? Vragen over een model?


Vragen over de leaseprijs? Vragen over het contract?


Vragen over de voorwaarden? Vragen over het onderhoud?

Algemeen

Wat is Private Lease?

Private leasen is het particulier huren van een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Het maandbedrag is een all-in prijs, exclusief brandstof en eventuele boetes. In de leaseprijs zijn onder andere de afschrijving, allriskverzekering, wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, reparaties, banden en pechhulp verwerkt.

Bekijk alle Private Lease modellen

Waarom Private Lease?

Private leasen biedt je financiële zekerheid. Je betaalt één vast bedrag per maand voor jouw auto, waar alles is inbegrepen behalve kosten voor brandstof. Van de verzekering tot de wegenbelasting en van vervangend vervoer tot pechhulp in binnen- en buitenland: het is allemaal voor je geregeld. Zo ben je een stuk voordeliger uit.

Wanneer Private Lease?

Wanneer je voor Private Lease kiest, kies je voor zekerheid en zorgeloos rijden. Bij Private Lease betaal je één vast maandbedrag. Daarmee ben je verzekerd van de uitgebreide service, zoals de garantie op vervangend vervoer en pechhulp in binnen- en buitenland. Alles is voor je geregeld.

Wat houdt Private Lease in?

Private Lease houdt in dat je als particulier een auto least voor een vast bedrag per maand. Het maandbedrag is een all-in prijs, exclusief brandstof en eventuele boetes. De leaseprijs is opgebouwd uit onder andere afschrijving, allriskverzekering, wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, reparaties, banden en pechhulp.

Hoe werkt Private Lease?

Private Lease van Hitachi Capital Mobility is gebaseerd op een looptijd van 3, 4 of 5 jaar, waarbij we ervan uitgaan dat je maximaal 10.000 kilometer per jaar rijdt. De kosten voor afschrijving, rente, belastingen, verzekering, reparatie, onderhoud en banden zijn in jouw maandtarief verwerkt. De kosten voor brandstof en vervangend vervoer tot 48 uur vallen buiten de overeenkomst.

Met Private Lease ben je verzekerd van de uitgebreide service die Hitachi Capital Mobility je biedt. Je betaalt een vast maandbedrag voor jouw Private Lease auto. Dit is een all-in prijs; je hoeft alleen nog maar te tanken.

Is Private Lease een lening?

Nee, Private Lease is geen lening. Hitachi Capital Mobility blijft eigenaar van de auto. Private Lease is het particulier huren van een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Het maandbedrag is een all-in prijs, exclusief brandstof en eventuele boetes. Na afloop van de overeengekomen contractperiode lever je de auto weer bij ons in.

Wat maakt Private Lease zo aantrekkelijk?

Kies je voor Private Lease van Hitachi Capital Mobility, dan kies je voor zekerheid en zorgeloos rijden. Bij Hitachi Mobility Private Lease betaal je één vast maandbedrag en ben je verzekerd van onze uitgebreide service met professioneel onderhoud, pechhulp in binnen- en buitenland en indien nodig vervangend vervoer. Alles is voor je geregeld.

Waarom kies ik voor Private Lease van Hitachi Capital Mobility?

Het is niet eenvoudig om verschillende leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken. Een voordelig leasetarief is niet altijd een garantie voor de goedkoopste prijs tijdens en/of na afloop van het private leasecontract. Bekijk daarom voorafgaand goed welke kosten zijn inbegrepen. Om een goede keuze te kunnen maken is het Keurmerk Private Lease in het leven geroepen. Bij leasemaatschappijen met dit keurmerk kun je gegarandeerd veilig en verantwoord een auto private leasen. Hitachi Capital Mobility is houder van dit keurmerk.

Hoe hoog is mijn eigen risico bij schade?

Jouw eigen risico bij een niet-verhaalbare schade bedraagt € 225,- per schadegeval. Dit eigen risico wordt aan je doorbelast. Is er sprake van schade veroorzaakt door een derde partij, dan brengen we het eigen risico niet in rekening.

Mocht achteraf blijken dat wij de schade niet op de derde partij kunnen verhalen, dan wordt het eigen risico van € 225,- per schadegeval alsnog aan je doorbelast.

Waar kan ik de Private Lease auto ophalen of afleveren?

Lukt het niet jouw nieuwe auto op te halen bij Privélease in Groningen? Dan bezorgen wij jouw auto graag bij je thuis. Zodra de dealer jouw auto bij ons levert, bellen wij je voor een afspraak. Je ontvangt jouw auto dus wanneer het jou uitkomt. Prettig geregeld.

Welke opties zitten er op een Private Lease auto?

Alle auto's uit ons Private Lease aanbod zijn uitgevoerd met airconditioning, centrale deurvergrendeling en de nieuwste technieken op gebied van veiligheid. Zelfs de metallic lak zit bij de prijs in. Ook bij de rijker uitgeruste auto's in ons aanbod - met navigatie en/of cruise control - is alles inclusief. Je betaalt niets extra.

Kan ik all-season banden bestellen bij mijn Private Lease auto?

Je kunt bij jouw Private Lease auto all-season banden bestellen. Hier kun je zowel in de zomer als in de winter veilig mee rijden. De meerprijs per maand bedraagt € 15,00. Vraag één van onze Private Lease consulenten naar de mogelijkheden.

Wanneer geef ik mijn jaarlijkse kilometerstand door?

Na een jaar sturen wij jou een e-mail om je kilometerstand door te geven. Het enige dat je hoeft te doen is de instructies te volgen en je kilometerstand in te vullen. De rest regelen wij.

Hoe onderscheidt Hitachi Capital Mobility Private Lease zich?

Onze auto's zijn standaard rijk uitgerust met onder andere metallic lak, 5 deuren, airconditioning en centrale deurvergrendeling. Ook betaal je betaal geen meerprijs voor een kleur. Voor onderhoud kun je altijd terecht bij een merkdealer of Bosch Car Service bij jou in de buurt.

Betaal ik bijtelling bij Private Lease?

Je betaalt géén bijtelling als je een private leaseauto hebt. Bij de belastingdienst wordt deze namelijk niet gerekend tot het inkomen. Bijtelling geldt alleen wanneer je op jaarbasis meer dan 500 km per jaar privé rijdt in een auto van de zaak. In dat geval wordt er een percentage van de autoprijs voor privégebruik aangemerkt en daarover betaal je inkomstenbelasting.Zo werkt Private Lease bij Privelease.nl Bekijk Private Lease modellen

Modellen

Welke modellen kan ik private leasen?

Wij bieden je altijd actuele modellen aan. Dit aanbod wordt regelmatig vernieuwd. Bekijk hier de private lease modellen.

Je kunt bij ons terecht voor alle merken en modellen. Staat je favoriete model niet in ons aanbod? Maak dan je wensen bekend en vraag een vrijblijvende offerte aan.

In welke kleuren is de auto leverbaar?

Elk model is in verschillende kleuren leverbaar. Je selecteert zelf de gewenste kleur zonder een meerprijs te betalen. Meer informatie over het model en de gewenste kleur vind je bij het modellenaanbod. Je bent ook altijd van harte welkom in onze showroom in Groningen.

Staat jouw favoriete kleur niet in het aanbod? Maak dan je wensen bekend en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Mag ik accessoires toevoegen?

Ja, je kunt achteraf accessoires in jouw Private Lease auto laten inbouwen. Deze accessoires dienen voor de auto geschikt te zijn en te voldoen aan de wettelijke eisen. Voorafgaand aan de inlevering van de auto mag je deze accessoires (laten) verwijderen, tenzij daardoor schade ontstaat. De kosten van deze accessoires maken geen onderdeel uit van de leaseovereenkomst en zijn voor je eigen rekening. Het is niet mogelijk om bij aflevering accessoires te laten monteren.

Kan ik mijn huidige auto bij Hitachi Capital Mobility inruilen?

Ja, dat is mogelijk. Om je een goede prijsbepaling te geven, maken wij gebruik van de experts van Prijsmeester. Samen met jou bekijken we je auto, maken we foto’s en vullen we de specificaties van je auto in. Binnen 10 minuten heb je een duidelijke en eerlijke prijs. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Hoe snel kan de auto worden afgeleverd?

Na financiële acceptatie rijd je vaak al binnen 2 weken in jouw nieuwe auto.
Let op: Wij leveren het hele jaar door Private Lease auto's af, met uitzondering van 15 december tot en met 1 januari.

Kan ik zelf een auto samenstellen?

Je kunt bij ons terecht voor alle merken en modellen. Staat je favoriete model niet in ons aanbod? Maak dan je wensen bekend en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Door de inkoopvoordelen ben je voordeliger uit wanneer je een nieuwe auto uit het bestaande aanbod least. Bekijk hier de modellen.

Kan ik de Private Lease auto bezichtigen?

Uiteraard. Je kunt het gehele Private Lease assortiment van Hitachi Capital Mobility bekijken in onze showroom in Groningen. Plan een proefrit in en wij zorgen dat de gewenste auto voor je klaar staat.

Is het mogelijk om een proefrit te maken?

Ja, je kunt een proefrit maken met een Private Lease auto. Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier.

Leaseprijs

Wat is de goedkoopste Hitachi Capital Mobility Private Lease auto?

De goedkoopste en populairste Private Lease auto’s zijn onder andere de Peugeot 108, Opel Karl en Volkswagen UP. Dit zijn relatief kleine auto’s. De maandelijkse kosten van Private Lease contracten zijn afhankelijk van het type auto, de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je rijdt.

Wat kost private leasen?

De maandelijkse kosten van Private Lease contracten zijn afhankelijk van je type auto, de looptijd van je contract en het aantal kilometers dat je rijdt. De leaseprijs is een vast all-in maandbedrag inclusief allriskverzekering, wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, reparaties, banden en pechhulp. Je betaalt als particulier bovendien geen bijtelling.

Is private leasen goedkoop?

Met Private Lease profiteer je van het inkoopvoordeel van Hitachi Capital Mobility. Daardoor is Private Lease altijd goedkoper dan wanneer je zelf een nieuwe auto koopt. De leaseprijs is een all-in prijs die onder andere bestaat uit een allriskverzekering, wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, reparaties, banden en pechhulp.

Wat is inbegrepen bij Private Lease?

Het maandbedrag is opgebouwd uit de volgende componenten: afschrijving, allriskverzekering, wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, reparaties, banden en pechhulp. Vervangend vervoer (in binnen- en buitenland) kan een aanvullende service zijn. Het maandbedrag is een all-in prijs, exclusief brandstof en eventuele boetes.

Wanneer is private leasen aantrekkelijk?

Private leasen is aantrekkelijk wanneer je zorgeloos wil autorijden. Bij Private Lease betaal je een vast maandbedrag. Dit is een all-in prijs die onder andere bestaat uit afschrijving, allriskverzekering, wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, reparaties, banden en pechhulp.

Hoe kan Hitachi Capital Mobility deze auto’s aanbieden tegen zo’n lage prijs?

Je profiteert mee van verschillende inkoopvoordelen van Hitachi Capital Mobility. Vanwege ons grote inkoopvolume kunnen wij tegen aantrekkelijke condities auto’s, onderhoud, banden en verzekeringen inkopen.

Wat moet ik weten over de vaste prijs?

De leaseprijs is all-in, je hoeft alleen nog te tanken. De getoonde leaseprijzen zijn gebaseerd op minimaal 8 schadevrije jaren en een looptijd van 36, 48 of 60 maanden in combinatie met 10.000 kilometers per jaar. Heb je geen schadevrije jaren of rijd je meer kilometers? Maak dan zelf je prijsberekening op maat. Het aantal schade vrije jaren heeft invloed op de verzekeringspremie, en dus ook op de private leaseprijs.

Is Private Lease aftrekbaar?

Nee, private leasen is voor particulieren niet aftrekbaar van de belasting. Een zelfstandig ondernemer kan de zakelijke gereden kilometers van een Private Lease auto opgeven (19 cent per km).

Wat is voordeliger, kopen of private leasen?

Om te beoordelen of private leasen bij Hitachi Capital Mobility voordeliger is dan zelf een auto kopen, moet je een goede vergelijking maken. Houd daarbij rekening met een aantal vaste en variabele kosten: vaste afschrijving, verzekering, motorrijtuigenbelasting, onderhoud carrosserie en diversen, brandstof, reparatie, banden en rente.

Wanneer is Hitachi Capital Mobility Private Lease voordelig?

Private leasen bij Hitachi Capital Mobility is voordelig omdat je één vast maandbedrag betaalt. Dit is een all-in prijs waarin onder andere de allriskverzekering, wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, reparaties, banden en pechhulp zijn inbegrepen. Daarnaast betaal je bij Privelease géén meerprijs voor kleurkeuze.

Wat is bij de leaseprijs inbegrepen?

De volgende componenten zijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs:
· Rente en afschrijving
· Motorrijtuigenbelasting
· Reparaties
· Onderhoud
· Banden
· Verzekering: Standaard WA-casco met een eigen risico van € 225,- incl. btw bij een niet-verhaalbare schade
· 24-uurs pechdienst
· Vervangend vervoer bij reparaties, schade en onderhoud die langer duren dan 48 uur.
· Btw

Hebben wijzigingen in wegenbelasting invloed op het private leasetarief?

Ja, wijzigingen van overheidswege kunnen invloed hebben op de private leaseprijs. Een wijziging van de wegenbelasting kan vanaf het moment van inwerkingtreding in de private leaseprijs worden doorberekend.

Over het contract

Ik rijd meer/minder kilometers dan is afgesproken. Hoe wordt dat verrekend?

Meerkilometers worden jaarlijks tegen de meerkilometerprijs afgerekend. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Aan het einde van de looptijd maken wij een cumulatieve verrekening (vanaf 30.000, 40.000 of 50.000 kilometers). De meerkilometerprijs vind je terug in je contract.

Ook de minderkilometers worden tot 30.000, 40.000 of 50.000 kilometer aan het einde van de looptijd verrekend. Dit gebeurt niet tussentijds en alleen als je een contract hebt afgesloten van meer dan 10.000 kilometer per jaar. Kijk hier voor meer informatie over méér- en minder-kilometers en de kilometerafrekening.

Kan ik als beginnend bestuurder een auto private leasen?

Ja, je kunt een auto bij ons private leasen vanaf het moment dat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs en wanneer je aan de voorwaarden van de financiële acceptatie voldoet.

Wat is de looptijd van een Private Lease contract?

Het Private Lease contract heeft een looptijd van 36, 48 of 60 maanden vanaf het moment dat de Private Lease auto aan je wordt afgeleverd.

Is het mogelijk om de looptijd van het contract aan te passen?

De looptijd van 36, 48, 60 maanden staat vast, hiervan kan niet worden afgeweken.

Wat gebeurt er bij voortijdige beëindiging?

Bij opzegging na het eerste jaar geldt een vaste opzeggingsvergoeding die gelijk is aan 40% van de nog resterende leasetermijnen. Het totaalbedrag dat je hebt betaald op basis van je huidige contract wordt vergeleken met het totaalbedrag dat je zou hebben moeten betalen als je direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan. In onderstaand voorbeeld zie je de vergelijking. De voor jou meest gunstige berekening van de opzeggingsvergoeding wordt gehanteerd.

Voorbeeld:
Het vaste percentage is 40%. Het termijnbedrag is € 200, -. De overeengekomen leaseperiode is 48 maanden. Je zegt op tegen het begin van de 25e maand. Zonder de opzegging zou je aan termijnbedragen nog 24 maanden x € 200, - = € 4.800, - moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 40% van € 4.800, - = € 1920,-.
Stel dat het maandtarief van dit leasecontract bij een looptijd van 24 maanden € 300,- was geweest. Je hebt betaald 24 x € 200,- = € 4.800,- terwijl je had moeten betalen 24 x € 300,- = € 7.200,-. Het verschil tussen deze twee is de maximale opzeggingsvergoeding: € 2.400,- Dit is voor jou nadeliger dan de berekening gebaseerd op 48 maanden, zodat in plaats van € 2.400,- in dit geval € 1920,- aan je wordt doorbelast.

Totdat je anders verneemt, kun je een opzeggingsbrief per post of per e-mail sturen naar Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V., postbus 9500, 9703 LM Groningen of privelease@hitachicapitalmobility.nl. Bij verzending per post is het aan te raden dat per aangetekende post te doen.

Opzegging van de leaseovereenkomst tegen een eerdere dag dan de eerste dag van het tweede jaar van de leaseperiode is alleen mogelijk wegens wijziging – niet bestaand uit een verruiming van dekking of verband houdend met een wettelijke bepaling - van de Dekkingsbepalingen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering of – indien van toepassing - de Verzekeringsvoorwaarden ongevallenverzekering/schadeverzekering inzittenden/verhaalsrechtsbijstandverzekering, zoals in die Dekkingsbepalingen en Verzekeringsvoorwaarden nader bepaald is. Bij deze opzegging betaal je geen opzeggingsvergoeding.

Wat zijn schadevrije jaren?

Bij aanvang van je Private Lease contract hanteren wij opgebouwde schadevrije jaren. Bij ons bouw ook schadevrije jaren op, in tegenstelling tot sommige andere aanbieders.

Stel; je begint met 5 schadevrije jaren en je rijdt 4 jaren schadevrij, dan heb je aan het einde van je contract 9 schadevrije jaren bij ons opgebouwd.

Voor meer informatie verwijzen je naar de algemene voorwaarden.

Wat zijn de algemene voorwaarden van een huurauto?

De algemene voorwaarden voor een huur- of voorloopauto vind je hier.

Voorwaarden

Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

Nee, je hoeft bij inlevering van de Private Lease auto geen slottermijn te voldoen.

Moet er ook borg betaald worden bij het leasen van een Privé Lease auto?

Bij Privé Lease hoef je geen aanbetaling te doen of borg te betalen. 

Wordt mijn Private Lease contract geregistreerd bij het BKR?

Ja. Het bedrag dat wordt geregistreerd is 65% van alle leasetermijnen. Stel dat je een contract hebt van 36 maanden en een leaseprijs van € 230,-, dan wordt het contract aangemeld bij het BKR voor € 5.382,-

Tijdens het acceptatieproces vindt er een toetsing plaats bij het BKR. De kans is groot dat je al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek of telefoonabonnement. Als je een Private Lease overeenkomst afsluit, wordt ook deze geregistreerd bij het BKR. Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

Wanneer je een aanvraag doet voor bijvoorbeeld een hypotheek, vraagt de hypotheekverstrekker naar al jouw vaste lasten. Je bent altijd verplicht de betalingsverplichting van jouw private leasecontract op te geven bij jouw hypotheekverstekker. Ook als hier geen registratie van is gemaakt bij het BKR.

Is Private Lease een lening omdat deze bij het BKR wordt geregistreerd?

Nee, Private Lease is geen lening. In de BKR-registratie wordt een leaseovereenkomst zoals Private Lease aangeduid als Aflopende Kredietovereenkomst (code AK). In de loop van 2016 wordt deze code gewijzigd in Operationele Autolease (code OA). Wij verwijzen naar artikel 15 van het BKR Algemeen Reglement, versie januari 2016, lid 1, aanhef en onder b. Daarin is bepaald:

Een aflopende kredietovereenkomst is een overeenkomst waarbij:
(…)
b. aan de consument de mogelijkheid wordt geboden om een goed (roerende zaak) te gebruiken of aan hem een dienst wordt verleend en waarbij de consument gehouden is één of meer betalingen aan de zakelijke klant te doen;

De instanties die toegang tot de BKR-registratie hebben, zijn gebonden aan de bepaling van het Algemeen Reglement en zijn dus bekend met deze betekenis van de code AK (wordt in de loop van 2016 gewijzigd in OA). Dat ook andere overeenkomsten dan kredietovereenkomsten door het BKR geregistreerd worden, blijkt overigens ook uit de definitie van Overeenkomst in artikel 1 van genoemd Algemeen Reglement. Daaronder worden onder meer begrepen:

(…)
overeenkomsten niet zijnde kredietovereenkomsten die door het Bestuur als relevant beschouwd worden in relatie tot het doel van BKR. In het verleden werden op de voet van deze bepaling ook GSM-abonnementen geregistreerd.
Er staat een BKR notering achter onze naam, kunnen wij een Privé Lease auto gaan rijden?
Een BKR-toetsing maakt deel uit van de financiële acceptatie. Dit is één van de variabelen die beoordeeld wordt. Als er sprake is van een BKR notering zullen we per situatie bekijken hoe we hiermee omgaan.

Aan welk minimum inkomen moet ik voldoen?

Jouw Private Lease contract mag je niet in financiële moeilijkheden brengen. Aan de hand van een overzicht van jouw inkomen en vaste lasten kunnen wij (samen met EDR) beoordelen of het verstandig voor jou is om een Private Lease contract bij ons aan te gaan. Wij gebruiken hiervoor een draagkrachtnorm (ook wel ‘leennorm’ genoemd). Deze draagkrachtnorm geeft aan welk bedrag je over moet houden voor jouw levensonderhoud, nadat je alle vaste lasten hebt betaald.

Is Private Lease van Hitachi Capital Mobility leeftijdsgebonden?

Wij zijn er voor iedereen. Privélease hanteert daarom géén maximumleeftijd, maar wel een minimum. Je dient 18 jaar te zijn en het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs.
 
Bekijk de private lease modellen

Kom ik op basis van mijn arbeidscontract in aanmerking voor een Private Lease auto?

De beoordeling van je inkomen en woonlasten maakt deel uit van de financiële acceptatie. Dit is één van de variabelen die wij beoordelen.

Waar vind ik de voorwaarden van Private Lease?

Op Private Lease van Hitachi Mobility zijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je hier downloaden. De algemene polisvoorwaarden van de verzekering vind je hier.

Welke persoonlijke documenten heb ik nodig om een Private Lease auto te rijden?

EDR Credit Services voert voor ons de financiële toetsing en acceptatie uit. EDR Credit Services hanteert daarbij de draagkrachtnormen zoals voorgeschreven door het Keurmerk Private Lease.

Kan ik mijn Private Lease auto laten afleveren bij mij thuis?

Lukt het je niet om je nieuwe auto op te halen bij Privélease in Groningen? Dan bezorgen wij jouw auto graag bij je thuis. Zodra de dealer jouw auto bij ons levert, bellen wij je voor een afspraak. Je ontvangt jouw auto dus wanneer het jou uitkomt. Prettig geregeld.

Behoud ik mijn schade vrije jaren met Private Lease?

In tegenstelling tot veel andere leaseaanbieders, behoud je je opgebouwde schadevrije jaren en bouw je schadevrije jaren op.

Kan ik mijn Private Lease auto kosteloos inleveren als ik onvrijwillig werkloos raak?

Wanneer door onvrijwillige werkloosheid niet meer aan de betalingsverplichting kan worden voldaan, zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de private leaseprijs niet meer betaald kan worden. Er bestaat de mogelijkheid om het contract kosteloos vroegtijdig te beëindigen. De meer gereden kilometers en eventuele schades, ter hoogte van maximaal de eigen bijdrage per schadegeval, worden wel met je verrekend. De minder gereden kilometers worden in deze regeling niet vergoed.

Kan ik mijn Private Lease auto kosteloos inleveren bij scheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap?

Wanneer door scheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap niet meer aan de betalingsverplichting kan worden voldaan, zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de private leaseprijs niet meer betaald kan worden. Er bestaat de mogelijkheid om het contract kosteloos vroegtijdig te beëindigen. De meer gereden kilometers en eventuele schades, ter hoogte van maximaal de eigen bijdrage per schadegeval, worden wel met je verrekend. De minder gereden kilometers worden in deze regeling niet vergoed.

Kan ik tussentijds mijn looptijd/kilometrage aanpassen?

Ja, het kilometrage of de looptijd kan tussentijds worden aangepast. Dit heeft wel gevolgen voor de hoogte van het maandbedrag, maar voorkomt een grote eenmalige afrekening van meer gereden kilometers als je meer rijdt dan gepland. Wanneer wij constateren dat er meer kilometers zijn gereden dan in het contract is overeengekomen, zullen wij het gemiddelde jaarkilometrage hierop aanpassen. De meer- of minder- kosten worden verrekend. Het is ook mogelijk om zelf tussentijds een herberekening bij ons aan te vragen.

Reparatie, onderhoud, schade en pech

Waar laat ik mijn Private Lease auto onderhouden?

Voor reparatie en onderhoud ga je naar Privé Lease van Hitachi Capital Mobility of naar één van onze vaste partners. Deze bevinden zich in heel Nederland. In de app My Mobility zie je waar je de auto precies kunt aanbieden. Dit is altijd bij jou in de buurt. Het autobedrijf neemt zelf contact met ons op voordat zij overgaan tot herstel of onderhoud. De financiële afwikkeling vindt plaats tussen Privé Lease en de betreffende onderhoudspartij.

Wat gebeurt er met schade aan een band?

Wanneer we een band om een andere reden dan de reguliere slijtage moeten vervangen of repareren, spreken we van schade. Wanneer de band te repareren is, dan betalen wij de kosten. Moeten we de band vervangen, dan wordt een gedeelte van de kosten aan je doorbelast. Deze kosten worden berekend aan de hand van het restprofiel van de kapotte band.

Heb ik recht op pechhulp?

Ja, pechhulp is inbegrepen in het contract. Bij schade of pech kun je gebruik maken van de 24-uurs service van Privé Lease van Hitachi Capital Mobility op het telefoonnummer: 0800-0233796. Bel je vanuit het buitenland? Bel dan 050-5470255.

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Ja, je hebt zowel bij reparatie, onderhoud als bij schade recht op een vervangende auto. Als de reparatie langer dan 48 uur in beslag neemt, zijn de volledige kosten voor de vervangende auto voor rekening van Privé Lease. Neemt het onderhoud, de reparatie of het schadeherstel minder dan 48 uur in beslag, dan zijn de kosten van vervangend vervoer voor jouw eigen rekening. In het buitenland geldt dit na 48 uur.

Wat moet ik doen als ik schade aan mijn Privé Lease auto heb?

Als je schade constateert, is het in ieder geval belangrijk dat je altijd een schadeformulier invult en opstuurt naar . Je moet dit formulier zo volledig mogelijk invullen aan beide zijden en ondertekenen.  

Na ontvangst krijg je een bevestiging van ons met de gegevens van de door ons geselecteerde schadehersteller binnen ons netwerk. Je kunt zelf een afspraak maken met de betreffende hersteller, maar in de meeste gevallen neemt de hersteller contact met je op.

Mocht je schade constateren en je hebt getuigen - dit mogen ook inzittenden zijn - noteer dan de gegevens van deze getuigen zodat wij hen kunnen benaderen bij een eventuele discussie over de aansprakelijkheid. Je kunt de schade ook online melden. Je kunt dan ook zelf een keuze maken voor een schadeherstelbedrijf binnen ons netwerk. Let op: wij hebben hierbij nog wel een schadeformulier nodig!

Jouw Private Lease auto is allrisk verzekerd. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via 088 – 2828495.

Wat moet ik doen als ik ruitschade heb?

Is er schade aan één van de ruiten van jouw Privé leaseauto ontstaan? Wij zullen er alles aan doen om dit zo snel mogelijk voor je te verhelpen.

Bel zowel tijdens als buiten kantooruren met (050) 547 02 56. Je wordt dan met voorrang doorverbonden met onze leverancier. Je wordt direct geholpen. Het eigen risico voor ruitvervanging is €112,50. Dit is de helft van het reguliere eigen risico volgens het keurmerk contract van €225,- (tenzij anders afgesloten). Dit eigen risico geldt alleen als de ruit vervangen moet worden door bijv. een scheur in de ruit. Bij ruitherstel in geval van een pitje of eventuele andere schade zonder ruitvervanging geldt dit eigen risico niet.

Indien het eigen risico wordt betaalt bij ruitschade geldt geen terugval in schadevrije jaren.

Heb je een vraag voor ons die op deze pagina niet beantwoord wordt? Neem dan contact met ons op!Neem contact opBekijk hier onze algemene voorwaarden, de verzekeringsvoorwaarden en een voorbeeld leasecontract.

Kia Picanto

Kia Picanto

€ 7,86
p/d incl. BTW
maanden/10000 km per jaar
€ 239
p/m incl. BTW
maanden/10000 km per jaar
Kia Picanto Automaat

Kia Picanto Automaat

€ 8,52
p/d incl. BTW
maanden/10000 km per jaar
€ 259
p/m incl. BTW
maanden/10000 km per jaar
Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Comfort

Suzuki Swift

€ 9,14
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 278
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Renault Twingo SCe 65 Limited

Renault

€ 9,14
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 278
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Renault Clio 1.0 TCe 90 GPF Zen

Renault Clio

€ 9,83
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 299
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Nissan Micra IG-T 92 ACENTA

Nissan Micra

€ 10,03
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 305
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Peugeot 208 Active 1.2 PureTech 75

Peugeot 208

€ 10,32
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 314
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Volkswagen Polo 1.0 TSI 70kW

Volkswagen Polo

€ 10,68
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 325
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Citroen C3 PureTech 83 S&S Live

Citroen C3

€ 11,11
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 338
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Opel CROSSLAND 1.2 S&S 61kW Edition

Opel Crossland

€ 11,41
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 347
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic Automaat

Toyota Yaris

€ 11,87
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 361
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Seat Arona 1.0 TSI 70kW Style

Seat Arona

€ 12,00
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 365
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Opel Astra 1.2 turbo 81kW Edition

Opel Astra

€ 12,26
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 373
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid Titanium

Ford Puma

€ 12,59
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 383
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Peugeot 2008 Active 1.2 PureTech 100

Peugeot 2008

€ 13,58
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 413
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine

Kia Niro

€ 13,97
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 425
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
Mazda CX-5 2.0 SKYACTIV-G 6MT 2WD Comfort

Mazda CX-5 Skyactiv-G

€ 17,39
p/d incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar
€ 529
p/m incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar

Al 6 jaar klant

"6 jaar geleden een Clio estate genomen heb deze twee maal na het contract vernieuwd. Na 5 jaar gekozen voor een Capture, deze zat niet in het aangeboden assortiment maar hoorde binnen een paar dagen wat deze zou gaan kosten. De verdere afhandeling verliep weer uitstekend".

Zorgeloos rijden

"Gewoon top, gewoon doen, en zorgeloos rijden. Gewoon heel goed, stel je vraag en je krijgt een goed antwoord. Dit is de 3e auto en de service is in helder Nederlands".

Zeer loyaal bedrijf

"Zeer goed geholpen van begin tot eind en nog steeds. Zeer meedenkende mensen."

Lekke band

"Het succes van privé lease; ik had een lekke band vanmorgen, gebeld en binnen het half uur gerepareerd en geen banden gewisseld, top service".

Bram Reinders

Grote glimlach

"Vandaag zelf mijn UP gehaald. Goede ontvangst en omdat ik 2 families had geadviseerd naar Privé Lease te gaan een MEGA GROTE bos bloemen ontvangen. En de 260 km naar huis met een grote glimlach gereden".

Jacqueline Postma

Wat een ontvangst

"Wat een ontvangst! Heel vriendelijk en zijn super geholpen! Ga zo door".

Saskia van Etten- van Nijatten

Goede service

"Bedankt voor de goede service en we zijn zeer netjes geholpen" .

Cor Kiekens

Geen kleine lettertjes

"Een jaar geleden hebben we na veel speurwerk op internet, voor Hitachi Capital Mobility gekozen. Ook al is het 150km bij ons vandaan. Nu een jaar later zijn we nog steeds tevreden en staat er helemaal niets geks in de kleine lettertjes en is alles wat het lijkt ook echt waar. Gewoon TOP!"

Dhr. Mooijen

Beoordeling door klanten: 10.0/10 - 161 beoordelingen